top of page

Inaugurare tronson de 8 kilometri de drum judeţean, care leagă judeţul Dolj de Vâlcea

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au inaugurat, ieri, în prezenţa primarului localităţii Bulzeşti, un tronson de 8 kilometri de drum judeţean, care leagă judeţul Dolj de judeţul Vâlcea. Peste 77 de miliarde de lei vechi au fost investiţii în aceste lucrări, plus alte sume de bani, cu titlul de cheltuieli excepţionale. Milioane de euro au fost atraşi şi investiţi în modernizări şi consolidări de drumuri judeţene în Dolj, iar planurile administraţiei nu se opresc aici. Proiectele vor continua într-un ritm şi mai alert. 

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, însoţit de vicepreşedintele Cosmin Vasile şi directorul Aurelia Dărăc – Direcţia Tehnică, au dat ieri în administrare un tronson de 8 kilometru de drum judeţean, către Primăria localităţii Bulzeşti. Drumul leagă judeţul Dolj de judeţul Vâlcea, respectiv localitatea Bulzeşti de localitatea Bălceşti.

„Ne aflăm în comuna Bulzeşti, comuna lui Marin Sorescu, suntem aici pentru că pe drumul care leagă judeţul Dolj, de judeţul Vâlcea, am avut lucrări importante în ultimul timp, de circa 77 miliarde de lei vechi. Şi în afară de aceste sume de bani pe care le-am obţinut în cadrul unui program naţional, Consiliul Judeţean Dolj a contribuit cu alte sume de bani, pentru situaţiile excepţionale, respectiv alunecări de teren, care au avut loc în această zonă. După cum ştiţi, din cei 1.100 de km de drumuri pe care îi are Consiliul Judeţean Dolj, în ultimii ani, am reuşit să modernizăm, pentru că şi aici tot de modernizări este vorba, circa 260 de kilometri”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

Alte drumuri modernizate prin POR

Preşedintele CJ Dolj a făcut un mic bilanţ, la capitolul infrastructur, şi a spus că s-a reuşit asfaltarea a 220 de kilometri, ceea ce nu este rău, dar nu se opresc aici proiectele, Craiova-Cetate este următorul proiect ce urmează a fi punctat. În plus se continuă drumul inaugurat ieri, cu tronsonul între kilometru 0 şi 8. „În plus, Societate Consiliului Judeţean, Societate de Lucrări Drumuri şi Poduri (SCLDP) a mai reuşit să asfalteze circa 220 de kilometri. Practic, cu încă 60 de milioane de euro pe care i-am atras pentru drumuri, judeţul Dolj îşi rotunjeşte zestrea aceasta de drumuri şi ne îndreptăm cu toată forţa şi cu toată speranţa către fondurile europene. Din acest segment financiar,  în mod cert vom putea moderniza câteva drumuri, cel mai sigur este tronsonul Craiova-Cetate, care va avea pe el circa 40 de milioane de euro. Ce vreau să vă spun şi anticipez aici şi o întrebare a primarului localităţii Bulzeşti, dorim să nu rămânem numai la stadiul celor 8 km care s-au realizat şi în perioada următoare,  să ne putem duce cu acest drum până în drumul naţional. Vorbim aşadar, de încă 8 kilometri. Aici, sigur trebuie să ne uităm cu mai mare atenţie, pentru că iniţial şi acest drum a arătat bine, dar datorită traficului greu care se desfăşoară pe acest drum şi în mod special transporturile de lemn, l-au afectat foarte mult şi a trebuit să montăm nişte zone de cântar, adică să-i acordăm mai multă atenţie”, a mai spus Ion Prioteasa.

„Realizarea drumului dă satisfacţie oamenilor din satele care-l parcurg zilnic”

Beneficiarii acestui drum sunt desigur, cetăţenii localităţii Bulzeşti. Primarul comunei, Gin Sorescu, prezent la eveniment a spus că această lucrare este una de referinţă şi că ea nu a mai fost asfaltată niciodată, a fost la stadiul de drum pietruit. „Beneficiarii acestei lucrări sunt cetăţenii comunei Bulzeşti. Pe lângă alte lucrări care au fost făcute la Bulzeşti, aceasta este o lucrare de referinţă. Utilitatea acestui drum  este incontestabilă. A menţionat deja domnul preşedinte, drumul face legătura cu judeţul Vâlcea, mai precis cu localitatea Bălceşti. De această lucrare se bucură pe de o parte, transportatorii, în special cei care fac transport în comun, dar şi proprietari de autoturisme. Iar pe de altă parte, acest drum îi ajută şi pe mediii de la Centrul de Permanenţă, care are în dotare o ambulanţă de consultaţie la domiciliu. În perioada aceasta ne-am bucurat de această investiţie şi de sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Dolj. Tronsonul de încă 8 km, de la kilometru 0 la kilometru 8, care face legătură cu această lucrare nouă nu este doar la stadiul de promisiune, ştim asta şi ne bucurăm. De aceea, ţin să mulţumesc în numele comunei Bulzeşti, a cetăţenilor acestei localităţi, Consiliului Judeţean şi domnului preşedinte Ion Prioteasa, dar şi întregii echipe, care a depus eforturi şi a lucrat la această investiţie mare pentru localitatea Bulzeşti. Drumul a fost la stadiul pietruit şi realizarea lui dă o satisfacţie mare oamenilor din satele care-l parcurg zilnic…”, a subliniat edilul comunei.

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj: „Suntem mulţumiţi aşadar de ceea ce s-a realizat. Suntem mulţumiţi pentru că am avut un constructor foarte bun şi ne-am dori să avem câţi mai mulţi constructori de acest calibru. Este vorba de firma Erpia. În acest moment le mulţumim şi celor din Direcţia Tehnică şi este prezentă doamna director Dărac, care a renunţat la concediu şi a petrecut mai timp prin această zonă. Este prezent la eveniment, vicepreşedintele Cosmin Vasile şi administratorul public, Cosmin Durle. Suntem împreună aici pentru a fi alături de cei care primesc acest drum, în acest moment, respectiv primarul localităţii Bulzeşti”.

Aurelia Dărac, director Direcţia Tehnică: „Ne-am ocupat de la început cu promovarea acestei investiţii, cu realizarea şi finalizarea ei, iar acum ne ocupăm de celălalt tronson. Motivul pentru care s-a realizat acest tronson, a fost tocmai acela că a fost pietruit, faţă de cel de la 0 la 8 care în prezent se află asfaltat, dar într-un stadiu de degradare foarte avansat. Mai avem de luat doar câteva avize, unul de la DRDP, asta pentru că pornim din drumul naţional, unul de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru că este o lucrarea de intervenţie şi ne mai trebuie un aviz de la CEZ, pentru există o reţea, care trebuie deviată astfel încât elementele geometrice să respecte prevederile Ordonanţei 43, privind regimul drumurilor.  Lucrarea de la 0 la 8 va fi una destul de complicată, deoarece avem alimentare cu apă în comună deja aţi văzut că cartea carosabilă o să necesite nişte lărgiri… dar vom vedea”.

Cosmin Vasile, vicepreşedinte CJ Dolj: „Nu este singurul obiectiv de infrastructură în ceea ce priveşte drumurile aflate în grija Consiliului Judeţean Dolj. Nu doar Craiova-Cetate care a fost deja depus pe POR. Vom lucra şi pe cele două tronsoane Giurgiţa-Băileşti şi Pleniţa – limita judeţului Mehedinţi, o să începem proiectul tehnic. Am lucrat deja la intabularea şi la cadastrarea podeţelor. Orice investiţie care face un drum mai bun este benefică şi este în beneficiul cetăţenilor”.

sursa: cvlpress.ro

9 views

Commentaires


bottom of page