top of page

ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MARIN SORESCU” BULZEŞTI: Noua clădire a şcolii, inaugurată

ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MARIN SORESCU” BULZEŞTI s-a aflat zilele acestea la ceas de sărbătoare. În prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Prefecturii Dolj, managerul unității de învățământ împreună cu edilul localității Bulzești au inaugurat la sfârșitul săptămânii trecute noua clădire a școlii, subliniind în acest fel faptul că efortul depus de către autoritățile implicate în ultimii doi ani s-a materializat în ceva frumos, modern, la standarde europene. Printre invitați s-a numărat și scriitorul Nicolae Bălașa, fost elev al acestei școli, acesta fiind născut în satul Seculești, comuna Bulzești. De altfel scriitorul a recunoscut că una dintre piesele de teatru a fost scrisă în câteva nopţi, “la mine, la ţară, la Bulzeşti, satul Seculeşti

Pentru ca evenimentul să capete atmosferă de sărbătoare și să se evidențieze încă o dată faptul că Bulzești este localitatea unde s-a născut marele scriitor Marin Sorescu, elevii au pregătit, sub îndrumarea cadrelor didactice, un mic spectacol educativ ce s-a încheiat cu o interpretare excepțională a “tabloului IV din Iona”. “Marcăm azi, prin prezenţa noastră aici, începutul unui drum nou al unei şcoli cu o tradiţie de peste 60 de ani. Mărturia unui proces didactic de înalt profesionalism stă în reuşitele profesionale, sociale, ale vieţii atâtor generaţii ce-şi leagă destinul de instituţia de învăţământ pe care o reprezint. Şcoala românească este în schimbare prin asimilarea unor metode, programe şi prin dezvoltarea competenţelor la nivel european. Finalizarea acestui proiect de a oferi elevilor un spaţiu modern în deplină concordanţă cu dezvoltarea societăţii contemporane a fost posibilă prin eforturile susţinute ale autorităţilor locale, judeţene şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean. Zilele dedicate acestui eveniment au debutat prin găzduirea unei mese rotunde naţionale „Generozitatea sensului în matca unui cuvânt: Sorescu”, astfel şcoala noastră bucurându-se de o participare numeroasă şi de o apreciere specială. Purtăm destinul unei şcoli deosebiter, având ca patron spiritual un scriitor care a făcut din comuna Bulzeşti un topos al miticului recunoscut la nivel mondial. În prezent Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu” se bucură de un corp profesoral pasionat de meseria de dascăl, nu o profesie, ci o vocaţie, toate pentru consolidarea timpului viitor: prin copiii ce sunt şi cei care vor veni”, managerul unității de învățământ, Adriana Bărbuțu.

“Începând cu acest an școlar, 2013-2014, elevii comunei Bulzești învață într-o școală nouă, mult mai mare, modernizată, cu un număr mai mare de săli de clasă frumos amenajate, grupuri sanitare cu toate utilitățile, o micuță bibliotecă, etc. Și pentru că în ultimii doi ani efortul a fost destul de mare nu numai din partea instituțiilor implicate la ridicarea acestei școli, ci și din partea cadrelor didactice și a elevilor am decis împreună cu directorul școlii să le mulțumim oferindu-le acest eveniment de sărbătoare. Mă simt la fel de emoționat astăzi ca și dascălii și elevii acestei școli. Asta și pentru că aici am învățat și eu. Atunci școala arata altfel. Astăzi aici învață și copila mea. Iar bucuria este cu atât mai mare cu cât școala arată altfel, condițiile sunt bune, rezultatele elevilor sunt demne dacă ținem cont că s-au aflat pe locul șapte la nivelul județului Dolj. Colectivul didactic este unul de excepție, tânăr și ambițios, iar copiii muncitori și cu rezultate bune. Toate astea nu pot decât să ne aducă satisfacție și să ne dorim să facem și mai mult pe viitor pentru școală”, Gin Sorescu, primarul comunei Bulzești.

Prezentă la inaugurarea școlii, Petre Irina, inspector şcolar de specialitate învăţământ primar – curriculum şi inspecţie şcolară a ținut să sublinieze faptul că această unitate de învățămând se află pe locul șapte în județ nu numai datorită efortului depus de elevi, dar și dedicării dascălilor în tot ceea ce fac: “Este un moment important pentru noi, toți. Acum se văd roadele colaborării instituțiilor pentru a face posibilă ridicarea acestei școli, dar rezultatele obținute de către elevii care au învățat aici la diferitele concursuri naționale, județene ne arată cel mai bine că nici un efort nu e prea mic pentru acești copii. Învățământul se află într-o continuă transformare, iar cei direct implicați au arătat că se pot face lucruri frumoase dacă te dedici meseriei. Colectivul acestei școli a arătat acest lucru și sperăm ca și pe viitor rezultatele elevilor să fie cel puțin la fel de bune ca până acum”. Impresionat s-a arătat și reprezentantul Insituției Prefectului Dolj prezent la eveniment, dl. consilier Nicolae Negrilă: “Este un moment important atât pentru instituțiile implicate, ISJ Dolj, Primăria Bulzești, această unitate de învățământ, dar și pentru cadrele didactice și elevi, fapt pentru care în numele dl. Prefect vă transmit felicitări pentru munca depusă de către dascăli și manager. Știm cu toții că numai printr-o colaborare bună și un efort mare din partea tuturor celor implicați a fost posibilă ridicarea acestei noi clădiri a Școlii Gimnaziale “Marin Sorescu”, astfel încât elevii de azi să poată învăța la standarde europene”.

sursa: oltenasul.ro

10 views

Comments


bottom of page